Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Risoto kitsejuustu, safrani ja kõrvitsaga

Riisiroad

Risoto kitsejuustu, safrani ja kõrvitsaga

Imre Kose Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Stiil
Staarkoka Imre Kose risoto
Retsept
portsjonile
300 g Arborioriis
1 dl Oliiviõli
1 -2 tk Šalottsibul, hakitud
150 g Kõrvitsa viljaliha kuubikutena
3 -4 tk safraniõisikud
2 dl Valge vein
1 dl köögiviljapuljong
50 g Kitsejuust
0.5 tl Tüümian
60 g Parmesani v. muud kõvat juustu
Must pipar
passeeri paksu põhjaga kastrulis oliiviõliga kiirelt segades sibul ja riislisa kõrvitsakuubikud ja safran ning jätka passeerimist veel 1–2 minutit lisa segades valge vein ja seejärel vähehaaval köögiviljapuljong umbes viies osas jälgi, et enne järgmise vedelikukoguse lisamist oleks eelnev riisi imendunud küpseta riisi keskmisel kuumusel umbes 15 minutit aeg-ajalt segades, lisa kitsejuust ja tüümian ning küpseta veel umbes 5 minutit lisa lõpus pool parmesanikogusest, maitsesta musta pipra ja vajaduse korral vähese soolaga ning serveeri kohe koos pinnale puistatud ülejäänud riivitud parmesaniga

KOMMENTAARID

suuzi1968 21.okt 2010 20:52
Väga huvitav kõrvitsa kasutamise võimalus.Kindlasti proovin!Riis ja vein...MMM
Gustav 21.jaan 2009 11:39
Mmmmmm..
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes