Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Tomatirisoto peekoni ja oaga

Riisiroad

Tomatirisoto peekoni ja oaga

Heimar Kuuskler Maitsenaudingud
PrindiSoovita sõbrale
Kokasaate Maitsenaudingud 22.04.2008 retsept
Retsept
portsjonile
1 sl Või
1 sl Oliiviõli
40 g Šalottsibul
4 viilu toorpeekon
3 sl Valged oad tomatikastmes
100 g Risotoriis
6 tk Kirsstomatid
100 ml Valge vein
4 sl Parmesani v. muud kõvat juustu
50 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
2 dl Puljong (riisi keetmiseks)
Aseta kuuma potti oliivõli ja või ning prae kuumas potis šalottsibula ja peekoni ribad korralikult läbi.
Eemalda potist 75% rasvast ja lisa valge vein, keeda seni kaua, kuni veinist on alkohol välja aurustunud. Lisa Arborio risotoriis ja lisa järk-järgult lihapuljongit, jätka protsessi korrates seni, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa valged oad ja riivitud Parmesani juust, sega ca 2 minutit ja lisa vahetult enne serveerimist rukola salat.
Kaunistuseks aseta peale mõned Parmesani juustu laastud ja tükeldatud kirsstomatid.

KOMMENTAARID

keskpärane 28.juuni 2010 21:52
üks vähestest Toidutare retseptidest, mis minul väga hästi ei õnnestunud :( kogused olid mu meelest paigast ära (nt 6 inimest küll sellest söönuks poleks saanud), ube panin ka oluliselt rohkem (muidu poleks kohe kuidagi "oa-tomati" risotto mõõtu välja andnud), puljongit ei ole retseptis mainitud, samas on nimekirjas või, mida retseptis pole. maitse tuli siiski okei.
Hindaja 20.apr 2010 20:05
väga hea tuli :) teen teinekordki! retsepti nimekirjas võiks ainult olla lihapuljong ka nimetatud- avastasin selle alles kirjeldusest..
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool