Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Kevadherne risoto

Kokasaate Maitsenaudingud 30.04. 2008 retsept
Retsept
portsjonile
1 sl Või
1 sl Oliiviõli
40 g Šalottsibul
150 g Värsked suhkruherne kaunad
100 g Risotoriis
6 tk Kirsstomat
100 ml Valge vein
2 -3 dl Vesi
2 sl Petersellilehed
4 sl Parmesani v. muud kõvat juustu
50 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
1 tl Soolahelbed
Must pipar
Aseta kuuma potti oliivõli ja või, prae potis šalottsibula kuubikud korralikult läbi, lisa valge vein. Keeda, kuni veinist on alkohol välja aurustunud, siis lisa arborio risotoriis ja lisa järk-järgult vesi. Jätka protsessi korrates seni, kuni riis on peaaegu pehme, siis lisa riivitud parmesani juust. Sega ca 2 minutit ja lisa vahetult enne serveerimist herned, kirsstomatid ja rukola salat. Kaunistuseks aseta peale riivitud parmesani juustu ja tükeldatud kirsstomatid.

KOMMENTAARID

siirikirikal 02.mai 2008 11:17
Täpsemalt - on mõeldud suhkruherneid
NurrMarta 01.mai 2008 14:10
Minul tekkis seda retsepti lugedes sama küsimus. Aga kui võtta "kevadherned" ja vaadata pilti, siis tundub, et tegemist on noorte kaunadega, mitte puhastatud hernestega. Oleks küll hea, kui keegi täpsustaks.
Eva 01.mai 2008 10:27
Küsin täpsustuseks üle, kas tulebki lisada tavalised aedherned, sh küpsetamata ja marineerimata?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga