Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Kedgeree ehk kala-riisiroog

Riisiroad

Kedgeree ehk kala-riisiroog

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See roog oli Briti ülemvõimu ajal Indias üks inglaste lemmikuid. Roa retsepti tõid teenistusest naasnud sõjaväelased endaga Inglismaale, kust see levis peagi ka mujale.
Retsept
portsjonile
400 g kuumsuitsutatud valge kala filee (näit. tursk)
2 kotikest Pruun riis (eeltöödeldud)
4 tk Muna
1 sl Karri
2 sl Õli
0.5 tl Sool
1 tl Paprika (jahvatatud)
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 sl Sidrunimahl
1 peotäis Petersellilehed
2 dl Maitsestamata jogurt
Keeda mune 8 minutit, jahuta külmas vees. Keeda riis pakendi õpetuse järgi, lase leigeks jahtuda.Kuumuta karrit väiksel pannil õlis keskmisel kuumusel pidevalt segades 1 minut, et tuua esile maitsesegu värvus ning maitse- ja lõhnaomadused.Lase jahtuda. Peenesta petersellilehed, lõika või pudenda kala tükkideks; sega mõlemad riisi hulka. Lisa kõik maitseained jogurtile, kalla kaste riisisegu peale ja tõsta segamini.Kaunista munasektoritega.

KOMMENTAARID

Kaku ja Kuka 10.jaan 2012 13:11
Väga maitsev. Ja lihtne teha. Mina segasin munatükid roa sisse. Kuigi ma ei ole suur karri austaja, on toidu maitse väga hea!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes