Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Mehhikopärane riisiroog veiseliha ja ubadega

Riisiroad

Mehhikopärane riisiroog veiseliha ja ubadega

Rudolf Visnapuu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
See roog sarnaneb kuulsa chili con carnega, sobib süüa koos tortillade või tacodega.
Retsept
portsjonile
2 klaasi Pikateraline riis
2 sl Oliiviõli
500 g Veiseliha
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
5 tk Tomat
2 sl Tomatipasta
1 klaas Vesi
1 sl Suhkur
1 kaun Tšilli
400 g punased konservoad
Suhkur
Tšillimaitseaine
Sool
Must pipar
3 oksa Harilik pune
4 sl Rõõsk koor
Keeda riis. Lõika liha kuubikuteks, sibul ribadeks, tomatid sektoriteks ning haki küüslauk ja puhastatud tšilli peeneks. Prae liha kuumal pannil oliiviõlis 5–6 minutit. Lisa küüslauk, sibul ja tomatipasta ning prae veel 3–4 minutit. Kalla peale vesi. Kui toit on keema läinud, lisa tomatisektorid, tšilli ja oad. Hauta tasasel tulel 15–20 minutit. Lisa riis, maitsesta toit suhkruga ja hauta veel 5–7 minutit. Lisa koor, maitsesta lõplikult ja riputa üle hakitud punega.

KOMMENTAARID

Jansa 03.nov 2012 12:35
Tundub väga ahvatlev, kohe täna proovin järgi :)
Ranniku 02.märts 2010 17:02
Väga maitsev. Tegin ilma t?illi ja t?illimaitseaineta, ei tahtnud lapse jaoks väga vürtsikat toitu teha. Riisi panin poole vähem ja tuli igati mõnus roog.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes