Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Puravikurisoto

Riisiroad

Puravikurisoto

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Äsja korjatud puravikud annavad itaaliapärasele seenerisotole eriti hõrgu maitse. Talvel kasuta kuivatatud puravikke või poes müüdavaid värskeid seeni.
Retsept
portsjonile
6 sl Õli
200 g Risotoriis
1 l Värsked puravikud (puhastatud, tükeldatud)
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 dl Valge vein (kuiv)
2 -4 dl köögiviljapuljong
1 dl Parmesani laaste v. muu kõva juust
1 dl Petersellilehed (hakitud)
Sool
Must pipar
Aja potis õli tuliseks, lisa riis ja kuumuta segades, kuni see on läbipaistev. Lisa tükeldatud seened ja hakitud sibulad, pruunista 2–3 minutit. Lisa ka purustatud küüslauk ja valge vein, sega läbi ning hauta madalal kuumusel. Kui kogu vedelik on riisi imendunud, kalla potti osa puljongist, nii et vedelik katab riisi. Hauta 30 minutit, lisades ülejäänud puljongi siis, kui eelnev on imendunud. Pärast riisi pehmenemist maitsesta risoto soolapipraga, sega hulka hakitud petersell ja Parmesan.

KOMMENTAARID

emaemu 31.aug 2010 17:35
Mõnusa maitsega tervislik söök.:)
liisil 27.aug 2010 11:22
Väga maitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana