Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Kivipuraviku-risoto

Riisiroad

Kivipuraviku-risoto

Imre Kose Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Stiil
Imre Kose seenerisoto.
Retsept
portsjonile
300 g Risotoriis
50 g Šalottsibul hakituna
2 sl Soolata koorevõi
2 sl Oliiviõli
50 g puravikud (kuivatatud)
2 dl Valge vein
1 tl Tüümian
30 g Parmesani riivituna v. muud kõvat juustu
30 g Parmesani chipside jaoks v. muud kõvat juustu
1. Kalla puravikud üle 1,5 l sooja veega ja lase seista umbes 30 minutit. Passeeri paksu põhjaga kastrulis 1 spl või ja õliga riis ja lisa sibul jätka veel puulusikaga aeg-ajalt segades umbes 3–4 minutit.

2. Lisa valge vein ja seejärel alusta keskmisel kuumusel segades vähehaaval puljongi (seente leotusvedeliku) lisamist lisa puljongit sedavõrd, et see jõuaks riisi imenduda. Kui pool puljongist on lisatud, pane juurde puravikud ja jätka vedeliku lisamist, küpseta kokku umbes 20 minutit.

3. Lisa lõpus riivitud parmesan ja 1 spl võid, maitsesta tüümiani, musta pipra ja vajaduse korral vähese soolaga
serveeri kohe, lisades pinnale veel väheke parmesani.

Kui soovid muuta pakutavat atraktiivsemaks, aseta 3x10 grammi riivitud parmesani seibikujuliselt õhukese kihina pärgamendiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures kuldpruuniks. Serveerides lisa chips ja kaunista tüümianiga. Sobib suurepäraselt näiteks ahjus röstitud pardifilee juurde.

Veinisoovitus: mahlakas Valpolicella
Bon appetit !

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 10.sept 2014 09:58
Retsept on mõeldud neljale inimesele, siis saavad kõik kogused täpselt paika :)
liska 09.sept 2014 19:04
Kas veits palju riisi ei ole > neljale inimesele yle kilo riisi?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga