Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Fenkoli-peedisalat lõhega

Salatid

Fenkoli-peedisalat lõhega

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Fenkol on õrnalt aniisimaitseline mugul, mida Eestis teatakse ka apteegitilli või aed-mustköömne nime all. Sobib ideaalselt kalaga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Peet (väike)
1 spl Oliiviõli
1 tk Apteegitill ehk fenkol
80 g Suitsulõhe
2 peotäit Lambasalat
KASTE
80 g Hapukoor
1 tl Mädarõigas (marineeritud)
1 tl Sidrunimahl
1 spl Murulauk (hakitud)
1. Koori peet ja lõika sektoriteks.
2. Aseta peet ahjuplaadile, piserda õliga üle ja maitsesta soola ning pipraga.
3. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni peet on pehme.
4. Keeda fenkolit soolaga maitsestatud vees umbes viis minutit ja lisa ahju peedi juurde. Küpseta koos peediga viimased 20–30 minutit.
5. Küpsemisega samal ajal sega kokku kaste.
6. Serveerimisel aseta taldrikule värsked salatilehed, sellele peet ja fenkol ning kõige peale puhastatud suitsulõhe. Serveeri kastmega

KOMMENTAARID

reksuke 19.nov 2012 16:47
fenkol on küll apteegitill, kui mitte aed-mustköömen
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes