Uudiskiri Instagram Facebook
 
Salatid

Talvine mozzarella-ahjutomatisalat

Salatid

Talvine mozzarella-ahjutomatisalat

Anni Arro 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Kui tomateid aeglaselt ahjus kuivatada, saame tulemuseks magusa ja tummise maitse.
Retsept
portsjonile
3 tk Tomat
6 oksa Rosmariin
1 küüs Küüslauk
Meresool
Pipar
Oliiviõli
Palsamiäädikas
125 g Mozzarella
rucolalehti
Talvel puudub tomatitel igasugune maitse, aga nii on võimalik ka talvel süüa head tomati-mozzarellasalatit.
Poolita tomatid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pista iga tomati viljalihasse 1 rosmariinioksake, puista üle meresoola ja pipraga ning piserda oliiviõliga.
Küpseta ahjus madalal temperatuuril (100°C juures), kuni tomatid on krimpsus ja n-ö kuivanud.
Selle tegevuse mõte on selles, et tomatid peavad aeglaselt küpsema ehk teisisõnu kuivama – nii on maitse magus ja tummine.
Lõika mozzarella taldrikul viiludeks ja aseta iga viilu peale üks ahjukuivatatud tomat.
Värskuse ja vürtsikuse mõttes lisa ka mõned rucolalehed.
Piserda oliiviõli ja palsamiäädikaga.

KOMMENTAARID

maverik 10.nov 2008 04:17
supper idee mina lisaksin poolitatud tomatile enne ahju panemist kohe juurde paar tilka balsamicot ja paar tera suhkrut
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool