Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Rabarberimarinaadis veiselihasalat

Marineeritud salatid

Rabarberimarinaadis veiselihasalat

Pille Enden Rabarberitoidud salatitest magusani
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rabarber teeb liha pehmeks ja mahlaseks ning annab salatilegi särtsu juurde.

40-60 min

+ üle öö marinaadis

Retsept
portsjonile
400 kuni 500 g Veiseliha (välisfilee)
2 sl Palsamiäädikas
2 tk Punane sibul
200 g Šampinjon
1 tk Kurk (pikk)
200 g Roheline salat
Must pipar
Õli (praadimiseks)
RABARBERIMARINAAD
200 g Rabarber
4 sl Oliiviõli
3 sl Punase veini äädikas
Sool
Must pipar
1 sl Pruun suhkur
Petersell või
Piparmünt
Lõika rabarber juppideks ja sega ülejäänud marinaadiainetega. Lõika välisfilee vajadusel pikuti pooleks, et saaksid umbes 5–6 cm läbimõõduga tükid. Tõsta liha marinaadi ja keera nii, et liha on igast küljest marinaadiga kaetud. Pane ööseks külmkappi.
Võta liha marinaadist, kuivata ja prae pannil õlis 4–5 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soolaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta ahjust, keera fooliumisse ja lase 5–10 minutit puhata. Siis lõika liha õhukesteks viiludeks.
Vala marinaad koos rabarberitükkidega potti ja lisa palsamiäädikas. Lõika sibulad ratasteks ja tõsta potti. Hauta kõike umbes 5 minutit või kuni rabarber ja sibul on pehmed. Lõika šampinjonid viiludeks, prae õlis läbi ja maitsesta soolaga. Koori ja viiluta kurk. Jaga salatilehed taldrikutele ning tõsta peale kurgiviilud, liha ja seened. Tõsta salatile ka marinaadist võetud sibulad ja rabarberid ning nirista peale kaste.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga