Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Baklažaanid sidruniga

Marineeritud salatid

Baklažaanid sidruniga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Baklažaanid õlis on just nagu hoidis, aga pikka aega ei säili, aga mõned päevad on neid mõnus külmkapist võtta ja mekkida küll.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Baklažaan
1.2 l Õli
3 tk Sidrun
1 punt Aedtill ja petersell
Sool
Must pipar
1. Pese baklažaanid, eemalda varreotsad, vala üle soolaveega ja lase 1 tund seista. Kuivata ja lõika 1–2 cm
viiludeks. Prae suures õlikoguses 3–4 minutit kummaltki poolt, kuni viilud on pehmed ja pruunistunud.
2. Pese sidrunid kuuma veega, eemalda koor koos koorealuse valge kihiga ja lõika sidrunid õhukesteks viiludeks.
3. Haki maitseroheline. Pane purki kihiti baklažaanid, sidruniviilud ja hakitud maitseroheline. Raputa igale
baklažaanikihile soola ja pipart. Vala ülejäänud õli peale. Hoia jahedas.

Kogus 1,5 l.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga