Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Oasalat kaneeli ja nelgiga

Marineeritud salatid

Oasalat kaneeli ja nelgiga

Toidutare Vanaema kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Magushapu oasalat. Sobib kohe tarvitamiseks ja ka pikemaajaliseks säilitamiseks.
Retsept
1 kg Aedoakaunad
Vett
Soola
2 kl 3 - 4% äädikas
1 kuni 2 kl Suhkur
1 tl Kaneel
Nelk

Aedoad pesta, puhastada otstest ja küljekiududest, lõigata 1½-2 cm pikkusteks tükkideks, keeta väheses soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Äädikast, suhkrust ja maitseainetest keeta marinaad, selles keeta oatükke veel 8-10 minutit, siis tõsta oad purki või kaussi, marinaad keeta veidi kangemaks ja valada ubadele. Jahutada. Pikemaajaliseks säilitamiseks sule kuumad salatipurgid kohe õhukindlalt ja hoia külmas kohas.
 

Märksõnad

toidutareoasalat

KOMMENTAARID

Pereema 10.aug 2012 16:42
Ei ole palju, retseptis on lahja äädikas, mitte 30%, 3-4% on selline, mida aitab näiteks söögiajal süldile kallata.
ammemamma 15.aug 2006 12:38
Tere! Kas keegi on proovinud seda salatit teha? Mulle tundub , et äädikat on palju. Teen näiteks kõrvitsat nii, et 1 l vett ja muud maitseained(suhkur, kaneeli- koore tükikesed,nelk, vürts, apelsini koor,pipraterad) ja äädikat 2- 3 spl 30% . Kui panna 3spl äädikat 1 l lahuse kohta, on tulemus päris äädikane. Tervitades ammemamma
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga