Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marineeritud salatid

Inglise segasalat

Marineeritud salatid

Inglise segasalat

Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Vürtsikas segasalat. Ilma säilitusaineteta valmistatud segasalat säilib vaid mõne nädala.
Retsept
portsjonile
200 g pärlsibul
200 g (rohelised) Aeduba ehk Türgi uba
100 g (puhastatuna) Herned
0.5 tk (õisikutena) Lillkapsas
2 kuni 3 tk Porgand
0.5 tk (roheline) Paprika
väikesed kukeseened või tatikad
marinaad:
2 sl Karri
1 sl õli
1 dl nisujahu
1 dl vesi
2.5 dl kange veiniäädikas
3.5 dl vesi
3 dl suhkur
1 sl sinepipulber
0.5 tl (jämedalt purusta Valge pipar
1.5 tl sool
1 tl kurkum
1 tl Paprika (jahvatatud)
0.25 tl cayenne´i pipar
Puhasta köögiviljad, koori või kraabi puhtaks ja lõika enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Aja vesi kastrulis keema ning keeda köögivilju paar minutit, kuni need on kergelt pehmenenud. Aja karri õli sees korraks keema. Sega omavahel nisujahu ja vesi ning vala koos äädika, vee ja suhkruga karri hulka. Aja leem keema, lisa maitseained ning keeda veel 8-10 minutit. Lisa maitsestatud leemele nõrutatud köögiviljad, tõsta kastrul tulelt ja jäta köögiviljad leeme sisse jahtuma. Vala segu klaaspurkidesse ning sulge need tihedalt. Hoia külmkapis. Ilma säilitusaineteta valmistatud segasalat säilib vaid mõne nädala.

Märksõnad

segasalatinglise

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes