Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad salatid

Kapsariis tatraga

Soojad salatid

Kapsariis tatraga

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Retsept
portsjonile
2 tk Suur lillkapsa-, kapsa- või brokolijuurikas või nende segu
2 tk Küüsaluguküüs
2 dl Keedetud tatar
2 spl Oliiviõli
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
Hakitud ürdid (nt petersell, till, roheline sibul)
Sool
Must pipar
Sidrunisektorid serveerimiseks
1. Tükelda kapsajuurikad kergelt ja vajadusel lõika ära nende liiga puised osad. Töötle juurikad köögikombaini lõiketera abil peeneks riisilaadseks puruks või haki terava noaga võimalikult peeneks.

2. Koori ja haki küüslauguküüned ning sega koos õli ja sidrunimahla ja -koorega kapsasegu hulka.

3. Sega sisse ka tatar. Maitsesta soola ja pipraga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ühtlase kihina laiali. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit, vahepeal sega.

4. Valmis kapsariisile puista hakitud ürte ja serveeri sidruniviiluga.

HEA TEADA!
Soovi korral lisa kapsariisile ka lusikatäis soola, sidrunimahla ja ürtidega maitsestatud paksemat jogurtit. Sobib nii kõrvalroaks kui ka iseseisvaks eineks.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga