Uudiskiri Instagram Facebook
 
Värsked salatid

Tomatisalat kreemja fetajuustukastmega

Värsked salatid

Tomatisalat kreemja fetajuustukastmega

Merle Luik Naisteleht
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Igal perel on hea tomatisalati valmistamiseks oma retsept. Vana kooli perenaised segavad kastmeks hapukoort, nooremad katsetavad peenemaid maitseid. Proovi vahelduseks fetajuustu-jogurtikastet, millele annavad lõunamaist särtsu koriandriseemned ja paprikapulber. Salat passib söömiseks nii iseseisva roana kui ka näiteks grillitud lamba kõrvale.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
4 tk Suur tomat
100 g Fetajuust
200 g Vedel maitsestamata jogurt
5 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 tl Koriandriseemned
1 tl Paprikapulber
Värkse basiilik
Sool
Must pipar
1. Pane fetajuust, jogurt, 1 küüslauguküüs ja näpuotsatäis soola kannmikserisse ning surista kõik kreemjaks kastmeks. Ole soolaga ettevaatlik, fetajuust on juba isegi soolane. Viiluta tomatid.

2. Nirista serveerimisnõule pisut kastet, seejärel lao peale kiht tomativiile. Nirista järgmiseks kihiks taas kastet, siis laota jälle peale tomatid. Jätka, kuni tomatid ja kaste otsa saavad.

3. Kuumuta pisikeses potis oliiviõli, lisa sellesse väga peeneks hakitud 4 küüslauguküünt ja teelusikatäis jahvatatud koriandriseemneid. Kuumuta õrnal tulel, kuni küüslauk on muutunud helepruuniks. Eemalda maitseõli tulelt, jahuta ja nirista tomatisalatile. Serveerimisel puista peale värsket basiilikut.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga