Uudiskiri Instagram Facebook
 
Seeneroad

Pastavorm baklazaani ja seentega

Seeneroad

Pastavorm baklazaani ja seentega

Pille Enden toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Taimses pastaroas on seeni ja baklazaane nii roa sees kui peal. Tomatikaste annab maitset ja mahlasust. Et valmistada täis taimset toitu, võib mascarpone juustu tomatikastmest välja ja mozzarella peale panemata jätta. Lihtsuse ja kiiruse huvides võib tomatikastmeks kasutada mõnd poest ostetud pastakastet.

40-60 min

40 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
1 tk Baklazaan
3 spl Rapsiõli
300 g Pasta
250 g Šampinjonid v metsaseened
125 g Mozzarella
Basiilikulehed
TOMATIKASTE
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Rapsiõli
1 spl Tomatipüree
2 prk Tükeldatud tomatid (a 400g)
3 spl Köögiviljapuljong
1 tl Suhkur
1 tl Kuivatatud pune
0.25 tl Tšillihelbed
100 g Mascarpone v toorjuust
Sool
Must pipar
Basiilik
1. Valmista esmalt tomatikaste. Haki sibul ja küüslauk ja prae õlis 2 minutit. Lisa tomatipüree, tükeldatud tomatid, puljong, suhkur, pune ja tsillihelbed. Hauta 15 minutit kaane all. Lisa mascarpone ja basiilik, sega kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika baklazaan õhukesteks viiludeks. Pane ahjuplaadile küpsetuspaberile, pintselda õliga ja raputa peale soola. Küpseta 15 minutit või kuni viilud on pehmed.

3. Vahepeal keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele al dente. Viiluta seened ja prae pannil õlis 2-3 minutit.

4. Suurenda ahju temperatuur 225 kraadini. Sega pasta, tomatikaste, pool baklazaanist ja seentest ja pane ahjuvormi. Lõika mozzarella viiludeks ja jaga vormile koos ülejäänud baklazaani ja seentega. Küpseta 15 minutit kuni juust on sulanud. Raputa peale basiilikut.

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp