Uudiskiri Instagram Facebook
 
Seeneroad

Seene-hakkliha plaadipirukas

Seeneroad

Seene-hakkliha plaadipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kõige maitsvam tuleb see pirukas sügisel kohalike puravike
ja kukeseentega. Muudel aastaaegadel kasuta poes
müüdavaid šampinjone ja austerservikuid.
Retsept
portsjonile
TAINAS
250 g või
250 g Kohupiim
4 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
KATE
2 spl õli
1 tk suurem sibul
400 g hakkliha
500 g värskeid seeni
400 g kodujuust
4 tk muna
1 tl Purustatud pipar
1 tl sool
100 g Riivjuust
Sega toasoe või ja kohupiim hoolikalt läbi. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning töötle ühtlaseks tainaks, pane pooleks tunniks külma. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, tõsta teise anumasse. Seejärel pane pannile hakkliha ja mõne minuti pärast ka viilutatud seened.Kuumuta segades veidi aega ning tõsta pann pliidilt. Lase hakkliha-seenesegul jahtuda ning lisa siis praetud sibulad, kodujuust, lahtiklopitud munad ja maitseained.Rulli tainas plaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kalla kate tainapõhjale, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta 200° juures 30 minutit.

KOMMENTAARID

arxitibi 12.nov 2011 10:26
Retsepti lugedes ja pärast süüeski mõtlesin, et milleks kohupiim ja kodujuust, süües ei saanud enam arugi, et need koostisained oleksid lisatud. Minu pirukas ei olnud rasvane, kasutasin lahjat kohupiima, väherasvast hakkliha, asendasin 2 dl jahu täistera nisujahuga. Aga tõesti, midagi oli puudu. Usun, nagu marieliski, et see võis olla paprika.
Kati 09.märts 2011 23:11
Väga maitsev on, ainult põhi oli minu jaoks liiga või, mingi moment hakkas see põhi isegi vastu. Tõesti pitsapõhjale super asi, kate on superluks! Maitseai-
ned lisasin mina juba praadides, pärast enam ei lisanud midagi.
marielis 05.dets 2010 19:39
Üldiselt oli hea, aga midagi jäi nagu puudu. Võib-olla olekski see paprika. Soola panin ka rohkem kui retseptis ja põhjale paneksin ilmselt järgmine kord natuke vähem võid.
Margit 26.sept 2010 14:42
Ülihea! Esimesel korral võtsin siinseid "soovitusi" kuulda ning lisasin veidi rohkem soola kui retseptis. Pirukas tuli justtäpselt selle ekstra lisatud koguse võrra liiga soolane. Teisel korral tegin täpselt retsepti järgi. Täpselt paras. Aga ikkagi, tegu on ikka väga hüperhea retseptiga. Põhi tuleb selline mõnus, just tänu sellele kohupiimale, mis kaotab ära tuima jahu-või koosluse. Ja kate ...mmm ... see tuleb nii mahlane ja rikkalik. Jällegi, kodujuust annab diskreetselt just selle mõnusa täpi i'le.
pinks 25.sept 2010 22:29
Väga rasvane põhi on! Aga kate on väga maistev! Ma teen tavalise pizzapõhja peale selle katte järgmine kord.
Nildohv 21.sept 2010 13:08
Väga maitsev pirukas.Tegin austerservikutega.-
Soola panin ka rohkem,kui retseptis-sai hea.
supersidrun 17.sept 2010 10:03
Nõus, et mage tuli..kasutaks julgelt igast maitseaineid...ketsu-
pit ei paneks just selle mõtteka et siis oleks väga pitsalik, aga tahtsin vahelduseks pitsale just midagi teistsugust..ja kuna paprika oli köepärast, panin seda ka..mudu tuli maitsev, aga jah mage
Ave 15.sept 2010 10:31
tegin ka, tuli veidi mage. ta on kergelt pitsa moodi, seega panin pärast ketsupit kah peale, sai krehvtisem ja ka soolasem.
mäx 14.sept 2010 20:50
väga hea pirukas :Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes