Uudiskiri Instagram Facebook
 
Seeneroad

Väikesed seene-kapsapirukad

Seeneroad

Väikesed seene-kapsapirukad

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusad pirukad kohvi või tee kõrvale. Kes teravaid elamusi ei
armasta, võib tšillikastme asendada mahedama tomatikastmega.
Retsept
portsjonile
PÕHI
500 g pärmi-lehttainas
TÄIDIS
500 g kapsas
1 tk sibul
1 tk väike suvikõrvits
200 g puravikke, austerservikuid või šampinjone
1 -2 spl või
1 -1,5 tl sool
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g hapukoor
1 -2 spl Tšillikaste
MÄÄRIMISEKS
sulatatud võid
Lõika kapsas ribadeks ning sibul, suvikõrvits ja seened võimalikult väikestekstükkideks. Sulata pannil või, lisa tükeldatud köögiviljad ja hauta aeg-ajalt segades10–15 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Lisa hapukoor ja tšillikastening lase jahtuda. Rulli samal ajal tainas õhukeseks ning lõika sellest ümmarguse vormi või klaasiga väikesed kettad.Jaga täidis tainatükkidele. Tõsta tainaääred täidisele nii, et keskelt jääb pindkatmata. Küpseta 225° juures 15–18 minutit. Määri pirukaid pealt sulavõiga. Kogustest valmib 14 pirukat.

KOMMENTAARID

Tinusik 05.dets 2011 09:50
Päris head tulid. Tegin ilma t?illita, sest seda lihtsalt polnud kodus, ja muskaatpähkel on muidugi maitseasi, seda kogust tuleks igalühel endal timmida.. Teen teine kordki.
Heimar Pehk 01.okt 2010 12:31
tundub jah päris proovimist väärt.
Ma1n 17.sept 2010 17:02
Tundub, et retsept väärib katsetamist !
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga