Uudiskiri Instagram Facebook
 
Seeneroad

Seenetäidisega pikad saiad

Seeneroad

Seenetäidisega pikad saiad

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seenetäidisega saiad maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.
Sobivad nii kuuma aurava puljongi kui ka veini,
tee või kohvi kõrvale. Täidisesse võid lisada veel
ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomateid.
Retsept
portsjonile
TAINAS
25 g värske pärm
2.5 dl vesi
1 tl sool
1 spl Siirup
7 -7,5 dl nisujahu
3 spl Oliiviõli
TÄIDIS
300 g värskeid seeni
2 spl või
1 tl pune või tüümian
2 tk Rohelise sibula vars
1 karp (180g) seenemaitseline Creme Bonjour
3 dl Riivjuust
sool, pipar
Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja siirup. Pane juurde osa jahust ning sega läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida räti all 40 minutit. Samal ajal valmista täidis.Selleks tükelda seened ja pruunista pannil võis koos pune või tüümianiga. Lisa hakitud sibul, prae veel veidi ning maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda. Jaga kerkinud tainas pooleks ja rulli kaheks 20 x 35 cm suuruseks plaadiks. Määri neile toorjuustu, laota peale täidis ja puista üle riivjuustuga. Keera kaetud plaadid rulli ning vajuta otsad kokku.Tee pinnale terava noaga diagonaalsed lõiked. Lase rätikuga kaetult soojas kohas veel 15 minutit kerkida ning küpseta 200° juures 15–20 minutit. Kogustest valmib 2 saia.

KOMMENTAARID

Metsroos 28.märts 2011 15:17
Kasutasin külmutatud omasmahlas hautatud kuuseriisikaid, nõrutasin. Väga hea tuli, super. Taigna valin vast järgmine kord oma piruka retsepti järgi, siis ei lähe küljelt lõhki.
to nämma 04.dets 2010 16:32
väga hea jääb:Y
nämma 03.okt 2010 16:37
Kas saab kasutada külmutatud tainast ja seeni?? kuidas jääb?
Kristina 18.sept 2010 23:18
Lisasin siirupi asemel suhkrut. Samuti lisasin täidisesse pisut paprikat ning toorjuustu asemel majoneesi-riivitud juustu-küüslaugu segu (sama, mis singirullide sisse käib) ja suurepärased saiad said! Väga mõnus retsept, soovitan soojalt!:Y
Anneli 18.sept 2010 11:44
Suhkur asendab kohe kindlasti siirupit. soolasema taigna valmistamiseks tuleb lisada 1-2 spl suhkurt. kindlasti tuleb jälgida koguseid!
Kyssy 17.sept 2010 22:26
Pärmseente paljunemiseks on vaja suhkrut/siirupit
Kata 17.sept 2010 14:18
See siirup tekitas ka mulle küsimusi? On keegi proovinud???
soolaja 16.sept 2010 22:16
Mis siirup? Milleks siirup? Ma oletan, et ilma saab ka?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes