Uudiskiri Instagram Facebook
 
Seeneroad

Puravikulasanje

Seeneroad

Puravikulasanje

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Parmesaniga üleküpsetatud puravikulasanje on toekas kõhutäis nii lõunaks kui ka õhtuks. Kui puravikke pole, võid roa tegemisel kasutada muid seeni.
Retsept
portsjonile
250 g Lasanjeplaadid
SEENEKASTE
100 g Peekon või suitsuribi
3 dl Puravikud (puhastatud)
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 purk (400g) Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik (köögivilja)
1 -1.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
2 tl Harilik pune või basiilik
0.5 tl Tüümian
JUUSTUKASTE
3 sl Või
5 sl Jahu
8 dl Piim
0.5 tl Sool
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.25 tl Valge pipar
2 dl Riivjuust
PEALERAPUTAMISEKS
1.5 -2 dl Riivitud Parmesani juust
Seenekastme jaoks lõika peekon tükkideks ning pruunista pannil 3–4 minutit. Lisa tükeldatud seened, hakitud sibul ja peenestatud küüslauk, kuumuta 4–5 minutit. Lisa ka purustatud tomatid, puljongikuubik, vesi ja maitseained, hauta veel 3–4 minutit. Juustukastmeks sulata poti põhjas või. Lisa vähese piimaga segatud jahu ja kuumuta pidevalt segades. Vala hulka ülejäänud piim ning kuumuta paar minutit usinalt segades. Kui jahu jääb tükki, hõõru kaste läbi sõela. Maitsesta soola, muskaatpähkli ja pipraga. Lisa riivitud juust ja sega selle sulamiseni. Pane võitatud lasanjevormi kiht juustukastet, lasanjeplaadid, pool seenekastmest, veidi juustukastet, taas kiht lasanjeplaate ning mõlemat kastet. Lao peale lasanjeplaadid ja kata ülejäänud juustukastmega.Raputa üle riivitud Parmesaniga ja küpseta 225° juures 40 minutit.NB! Jälgi, et lasanjeplaadid oleksid pealt kastmega täielikult kaetud, muidu jäävad need küpsedes kõvaks.

Märksõnad

puravikulasanje

KOMMENTAARID

Kristel 24.jaan 2017 10:37
Tuli esimese korra kohta suurepärane! Mina keetsin aga alselt lasanjeplaadid läbi, ehkki ei pidanud. Nüüd teen teist korda ja ilma keetmata. Soovitan :)
Marju 21.sept 2010 14:11
Väga, väga maitsev! Eriti meeldib mulle juustukaste. Tasub kindlasti teha!
Iku 02.sept 2009 17:58
Nii panin lasagne ahju, jääb loota ainult, et tuleb maitsev :) valmistamine oli aga super lihtne :D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga