Uudiskiri Instagram Facebook
 
Muu

Valerio puravikud ehk veinised puravikud

Muu

Valerio puravikud ehk veinised puravikud

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Hoidis. Veinis hautatud seeni säilitatakse oliivõlis.
Retsept
portsjonile
1 l Võipuravik (väikesed, pringid)
LEEM
1 pdl Valge vein
1 spl Sool
PURKI
2 tera Rosépipar
2 tera Roheline pipar
2 tera Must pipar
2 tera Valge pipar
Oliiviõli
Lõigu kõvad puravikud pikuti viiludeks. Vala potti vein ja sool, kuumuta keemiseni. Lisa vähehaaval seeneviilud ja lase mõni minut keeda. Tõsta seened vahukulbiga potist ja nõruta majapidamispaberi peal täielikult kuivaks. Lao seened puhtasse purki ja pane seltsiks mõned pipraterad. Vala peale oliivõli, nii et seened oleksid täielikult kaetud. Sule purk hoolega ja pane külmkappi mõneks nädalaks maitset koguma. Vaata, et seened oleksid kogu aeg õliga kaetud. Maiusta seentega jõulude eel. Samamoodi sobib säilitada ka kivipuravikke.

Märksõnad

puravikudvalerio

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga