Uudiskiri Instagram Facebook
 
Muu

Apteegitilli-šampinjoniroog

Muu

Apteegitilli-šampinjoniroog

Seenetoidud. Soome.
PrindiSoovita sõbrale
Apteegitilli-šampinjoniroog sobib kana või keedetud keele lisandiks.
Retsept
portsjonile
1 kuni 2 tk Apteegitill ehk fenkol
2 kuni 3 sl taimeõli
2 sl või
2 küünt Küüslauk
1 purk konservtomatid (tükeldatud,seemnetest puhastatud)
0.5 dl kanapuljong (puljongikuubikust)
sool
Must pipar
200 g (või kukeseened) Šampinjonid
2 sl Riivsai
1 tl Tüümian
Apteegitilli (fenkoli) mugulast kasvav vars lõigata ära, kuna see on söömiseks peaaegu kõlbmatu. Mugul puhastada, tükeldada ning lõigata siis õhukesteks viiludeks nagu sibul. Taimeõli ja või ajada pannil kuumaks. Küüslauguküüned praadida tervetena kuldkollaseks ja tõsta pannilt vahukulbiga. Nüüd asetada pannile apteegitilli viilud, tomatid (seemnetest puhastatud), kanapuljong ning maitseained. Katta pann kaanega ja lasta tasasel tulel haududa umbes 10 minutit. Lisada šampinjoni- või kukeseeneviilud, millest on aurutatud liigne vedelik. Lasta mõni minut suurel tulel keeda. Proovida maitset. Serveerida kana või keedetud keele lisandina.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool