Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Tarmo Leinatamme suitsulõhesupp

Supid

Tarmo Leinatamme suitsulõhesupp

Tarmo Leinatamm Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ajakirjade Kirjastus
Retsept
portsjonile
1 tk Porgand
5 cm Porrulauk
100 g Külmsuitsulõhe
1 dl Valge vein
4 dl Kalapuljong
100 g lõhefilee
1 dl Rõõsk koor
2 sl toiduõli
sool
till
100 g valge kala (näit. koha)
Pane kuuma potti 2-3 sl toiduõli ja kuumuta riivitud porgand ja viilutatud porrulauk peaaegu pehmeks. Lisa tükeldatud külmsuitsulõhe. Kuumuta mõni hetk ja lisa valge vein. Lase minuti jagu podiseda ning kalla juurde kuum puljong. Kui poti sisu on taas keema tõusnud, lisa tükeldatud valge kala. Kui kasutad sügavkülmutatud kala, siis eelnevalt sulatada pole vaja. Kui valge kala näitab esimesi küpsemise märke, pane potti ka tükeldatud lõhe. Maitsesta vajadusel soolaga. Kui ka lõhe on kenasti küpsenud, lisa rõõsk koor. Lase keema ning võta siis tulelt. Serveeri tilliga. Supile võib lisada ka kooritud krevette.

KOMMENTAARID

Ootaja 17.jaan 2010 13:40
Imemaitsev!
siirikirikal 24.märts 2009 20:23
valge kala kogus lisatud
pepito 24.märts 2009 19:08
Koostisainetes küll valget kala pole kirjas. Kui palju seda valget kala peaks olema?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes