Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Kolme tomati supp

Supid

Kolme tomati supp

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rikkaliku maitsega supis on kasutatud kolme erinevat tomatihoidist. Suvisel ajal võid konserveeritud tomatite asemel kasutada küpseid värskeid tomateid, kuid koori need eelnevalt.

40-60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 45 minutit keetmiseks

Retsept
portsjonile
1 sl Oliiviõli
1 tk Suur sibul
2 purki Kooritud tomatite konserv (a 400g)
1.5 dl päikesekuivatatud tomatid
85 g Tomatipasta
1 vars Varsseller
2 küünt Küüslauk
4 dl kana- või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
Suhkur
laimimahl
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Petersellilehed
Kuumuta õli kastruli põhjas. Lisa viilutatud sibul ja kuumuta nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa tomatikonservid koos vedelikuga, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, tomatipasta, viilutatud seller, purustatud küüslauk ja puljong. Lase keema, alanda kuumust ja hauta 20 minutit keskmisel kuumusel. Lase jahtuda. Püreeri poole koguse kaupa blenderis või saumikseriga ja vala tagasi potti. Kuumuta supp keemiseni. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja laimimahlaga. Serveeri hapukoore ja petersellilehtedega .

KOMMENTAARID

Epp Viires 06.juuli 2017 13:42
jah!!!!küll on tore supp!!!!aitäh retsepti eest!!!! küll on hea!!!!eriti hea maitsega!!!
ma 16.mai 2011 19:53
Väga mõnus mahe supp. Peale puistasin veel riivitud parmesani ka!
Ulviina 27.veeb 2011 16:12
Maksimum punktid loomulikult:)
Ulviina 27.veeb 2011 16:11
Soovitan soojalt, väga hea supp. Talvisel ajal lisan juurde natukene vürtsikust. Teen seda suppi üsna tihti.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes