Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Köögivilja-seenesupp

Supid

Köögivilja-seenesupp

Lia Virkus Seeneraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Paks ja rammus supp, mis sisaldab seente kõrval ka tervisele kasulikke köögivilju. Juurikaid tasub supile lisada pigem tunde kui kaalu järgi, seega on siin kirjas vaid orienteeruvad kogused.

20-40 min

Retsept
portsjonile
150 g Seened (soolatud)
1 tk Sibul
50 g Juurseller
1 - 2 tk Porgand
2 - 3 tk Kartul
30 g Või
Puljong (köögivilja) või
1 l Vesi
3 - 4 tera Must pipar
2 lehte Loorber
0.5 spl Nisujahu
Sool
SERVEERIMISEKS
Murulauk
Hapukoor
Vajadusel leota või kupata seeni, et vähendada nende soolasust. Lõika köögiviljad ribadeks. Kuumuta sellerit, porgandit ja sibulat võis. Kalla juurde köögiviljapuljong või vesi ning keeda tasasel tulel 15 minutit. Lisa ka kartulitükid, seened, loorber ja pipraterad. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Sega jahu vähese veega ja lisa supile, samal ajal segades. Lase keema tõusta ning maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Serveeri hakitud murulaugu ning soovi korral ka hapukoorega.

KOMMENTAARID

iir 16.jaan 2013 16:05
Väga hea supp!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga