Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Pruun puljongikontsentraat

Supid

Pruun puljongikontsentraat

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Pruun vasika- või loomalihapuljongi kontsentraat kastmete valmistamiseks.
Retsept
looma-, uluki- või vasikalihakonte
500 g looma või vasikakooti (kõik tükeldatuna)
5 sl toiduõli
2 porgandit
100 g juursellerit
1 sibul
2 sl tomatipastat
u 3 l vett
Maitseköögivili:
1 väike porru
1 tükk sellerit
kimp peterselli
1 tüümianioks
1 loorberileht
Lisaks:
2 shalottsibulat
1 küüslauguküüs
6 purustatud kadakamarja
6 valge pipra tera
Loputa kondid ja liha külma vee all. Kuumuta potis õli, lisa liha ja pruunista korralikult pidevalt segades. Puhasta ja pese porgandid, seller ning sibul, lõika kõik kuubikuteks ja pane potti koos tomatipastaga. Pruunista aeg-ajalt segades veel u 20 minutit. Vala peale niipalju vett, et kõik ained oleksid kaetud. Lase madalal kuumusel veidi avatud kaanega potis keema tõusta. Riisu vaht. Puhasta ja pese porru, seller ja petersell ning seo koos tüümianioksa ja loorberilehega kimbuks kokku. Koori ja lõika viiludeks šalottsibulad. Pane kõik koos küüslauguküüne ja vürtsidega potti. Lase tasasel tulel 4-5 tundi poolavatud kaanega haududa. Kurna läbi sõela ja jahuta. Tõsta pealt ära tardunud rasv. Redutseeri (puljongi, supi, või kastme keetmine, kuni on aurustunud soovitav kogus vedelikku) puljongiekstrakt soovikohaselt. Lase jahtuda. Tardunult võid kontsentraati tõsta lusikaga (tarrend).
Redutseeritud puljongikontsentraat säilib värskena külmikus mõne päeva, külmutatuna u 3 kuud.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette