Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Köögiviljasupp peaaegu pelmeenidega

Supid

Köögiviljasupp peaaegu pelmeenidega

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pelmeenivalmistamine nõuab veidi näputööd. Kes seda teha ei taha, saab aga pelmeenilaadseid asjandusi veidi lihtsama vaevaga. Pelmeenid võib ka varem valmis teha ja siis sügavkülma supi keetmist ootama jätta. Külmuta pelmeene taldrikul või mingil alusel ühekordse kihina. Juba läbi külmununa võib nad karpi või kilekotti panna.

40-60 min

Retsept
portsjonile
PELMEENITAINAS
3.5 dl Nisujahu
1 tk Muna
1 dl Vesi
Sool
HAKKLIHA-SEENETÄIDIS
200 g Segahakkliha
100 g Värsked seened nt šampinjonid
1 tk Sibul
Sool
Must pipar
SUPP
3 tk Kartul
1 tk Porgand
1 tk Sibul
2 spl Õli
100 g Külmutatud herned
1 tk Loorberileht
Till
1.5 l Kana- või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hapukoor
1. Pelmeenitaina jaoks mõõda kaussi jahu, tee sellesse auk ja kalla sinna lahtiklopitud muna. Sega sool 1 dl vees ja kalla samuti auku. Sega ühtlaseks tainaks, kata kilega ja jäta 30 minutiks seisma.

2. Haki seened ja kuumuta kuival pannil, kuni vesi aurustub. Lase jahtuda. Haki sibul hästi peeneks ja sega koos seentega hakkliha hulka, maitsesta soola ja pipraga.

3. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Koori porgand ja riivi jämeda riiviga. Haki sibul ja hauta koos porgandiga õlis mõni minut.
Jaga tainas 2-4 tükiks. Rulli võimalikult õhukeseks ca 7-8 cm laiuseks ribaks. Seda on lihtsam teha 3-4 jaos. Pane ribale peale täidis ja keera tihedalt rulli. Lõika rullist 1 cm viilud.

4. Aja puljong keema, lisa kartulid ja keeda poolpehmeks u 5 minutit, lisa pelmeenid ja keeda pehmeks. Lisa porgandi-sibulasegu, herned ja loorberileht, kuumuta läbi. Maitsesta supp soola ja pipraga, lisa hakitud till ja serveeri soovi korral hapukoorega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga