Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Kuuba tomatisupp

Supid

Kuuba tomatisupp

Martin Hanson 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Enamik Kuuba kohalikke toidumaitseid baseerub mõnel kindlal traditsioonilisel ürdil nagu pune, küüslauk, köömned ja loorber.
Retsept
portsjonile
1 liiter Vesi alusleemeks
tomatisupi alus (pakist või purgist)
200 g Kanafilee
2 purki Purustatud tomatid
100 g päikesekuivatatud tomatid
200 g valged oad
100 g Hiina kapsas
100 g Kookospiim
50 g Kookoshelbed
3 tk Redis
100 g Riivjuust (või juust ribadena)
Sool
Must pipar
Suhkur
Basiilik (värske)
Harilik pune
köömned
Keeda külma vette kas pakist või purgist tomatisupi põhi. Kui leem keeb, lisa purustatud tomatid, oad ja redis. Jäta podisema. Prae kanafilee kergelt ja viiluta õhukesteks ribadeks. Lisa potti hakitud hiina kapsas, riivjuust, kookospiim ja kookoselaastud. Enne maitsestamist lisa ka kanaribad ja keeda kenasti läbi. Lase temperatuuril podisedes tõusta. Lõpuks lisa pisut köömneid, punet ja basiilikut, sega taas ja tõsta tulelt.
Leem peaks olema ilusat punast tooni ja lõhnama magushapult.

Loe ka:
Supidieet meeste moodi

KOMMENTAARID

Inga 06.juuli 2010 15:22
Väga maitsev supp tuli, kuid teinekord peaks vähem kookosehelbeid lisama. Saime kaks päeva söönuks ja igapäevaga maitses aina paremini. Tahtsin viia Teie tähelepanu sellele, et Teil ei ole jutu sees kirjutatud, millal tuleks lisada päikesekäes kuivatatud tomateid. Aga tänud hea retsepti eest!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes