Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Kaalika-lambalihasupp

Supid

Kaalika-lambalihasupp

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Toekas supp lambalihasõpradele. Kes lambaliha ei armasta, võib selle asendada sealihaga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g lamba rinna- või abatükk
1 l vesi
2 tl Sool
1 lehte Loorber
8 tera Must pipar
1 tl Lauasuhkur
500 g Kaalikas
2 tk Porgand
2 küünt Küüslauk
1 purki Purustatud tomatid
1 tl Pune (kuivatatud)
Petersell
Pane lihatükk vette ja keeda, kuni pinnale tekib vaht (eemalda see vahukulbiga). Lisa loorberileht ja pipraterad. Keeda kaane all keskmisel kuumusel, kuni liha on poolpehme (selleks kulub 30 minutit). Lõika kaalikad ja porgandid kuubikuteks ning lisa supile. Lisa ka purustatud tomatid, küüslauk, sool ja suhkur. Keeda 10-15 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Tõsta liha supist välja, eemalda kondid, tükelda ja pane tagasi potti. Vajadusel maitsesta veel. Raputa peale hakitud peterselli.

KOMMENTAARID

NurrMarta 11.okt 2009 16:22
Porgandite kohta võiks arvata, et keskmine kaalub 75-80 grammi - vähemalt on nii kirjas "targas tabelis" - http://www.toiduta-
re.ee/targadtabeli-
d.php?id=113 Seega
võiks kaks porgandit olla 150-160 grammi. Aga purustatud tomatid on siin vist ikka saadaval 400g purkides :) Kuigi täpsustus retsepti juures ei teeks paha.
kylaline 10.okt 2009 19:42
Tegelikult tahaks ikkagi teada mitu grammi porgandit ja vastavalt mitu grammi (ml) purustatud tomatit. Teate porgandid on suuruselt väga erinevad, samuti ei tähista PURK kindlat mõõtu.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool