Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Rassolnik

Supid

Rassolnik

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vene köögist pärit köögivilja-tangusupp hapukurgi ja rohke lihaga on kui prae eest.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
600 g kondiga liha (vasika- või loomaliha)
1.5 l vesi
1 dl odrakruubid või tangud
3 tk Porgand
6 tk kartul
3 tk Hapukurk
7 tera Must pipar
1 leht Loorber
Sidrunipipar
Aroomisool
Aedtill
hapukoor
0.5 tk Sibul
Õli-võisegu (praadimiseks)
1. Pane lihatükk potti veega keema koos külma rohke vee all pestud tangudega. Samal ajal puhasta ja tükelda porgandid ning kartulid kuubikuteks. Porgandid ja sibulad prae kergelt või-õlisegus läbi.2. Haki kurk ja pane koos marinaadiga eraldi väikeses potis keema. 2. Tõsta liha supist välja ja tükelda see.3. Lisa supileemesse tükeldatud kartulid ja keeda pehmeks. Nüüd lisa sibul-porgand ja keedetud hapukurgid. Kuumuta korraks läbi. Viimaks sega supile hulka ka tükeldatud liha. Maitsesta loorberilehe, sidrunipipra ja aroomisoolaga. Kuumuta veel kord suppi keemiseni, vajadusel lisa maitseaineid. Supp peaks tulema paks ja hapukas. Raputa peale värsket hakitud tilli ning serveeri hapukoorega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Märksõnad

rassolnik

KOMMENTAARID

Ellu 25.mai 2011 16:12
Mina teen retsepti järgi, mille sain oma ema Nõukaaegsest retseptiraamatust. Kurk on just hea ja krõmps, mina seda küll eraldi ei keeda. Lisan supile kõige lõpus, koos hapukurgileemega, enam keema ei lase ja on ka väga hea. Ja selles vanas retseptis on just, et maitsestada kurgileemega, siis saab täpselt nii hapu kui ise tahad:)
siirikirikal 18.märts 2011 08:33
Kui keeta hapus keskkonnas teisi köögivilju, nagu näiteks kartulit, ei kee need muredaks. Samas on kurkide hapu maitse selles supis üks põhilistest tooniandjatest.
Maali 17.märts 2011 23:06
ma ei saa aru miks peaks kurke eraldi keetm a ?
MKmaanija 12.okt 2009 17:18
ma tegin veise hakklihaga, mida eelnelalt praadisin porgandi ja sibulaga, minu arust see on iseenesest mõistetav et sibulat peaks ka panema. Kokkuvõttes tuli supp supper hää, kõik sõid ja kiitsid. =) :Y
MKmaanija 12.okt 2009 17:18
ma tegin veise hakklihaga, mida eelnelalt praadisin porgandi ja sibulaga, minu arust see on iseenesest mõistetav et sibulat peaks ka panema. Kokkuvõttes tuli supp supper hää, kõik sõid ja kiitsid. =) :Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes