Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Selleri-peekonisupp

Supid

Selleri-peekonisupp

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Eriti maitsvalt tuleb selles supis esile magusalt pähkline juurseller.
Retsept
portsjonile
200 g vürtsikas suitsupeekon
1 tk Harilik sibul
2 tk Porgand
1 tk Pastinaak
0.5 tk Suurem juurseller
6 tk Tumedad šampinjonid
1 tl Jahu
Sool
Must pipar
pistu võid
kuivatatud maitseürte
Kuumuta peekoni- ja sibulakuubikuid pannil seni, kuni sibul on tekkinud rasvas kuldseks muutunud. Eemalda komponendid vahukulbi abil pannilt ja vala rasva hulka juurviljakuubikud. Kuumuta segades mõni minut ja tõsta keedupotti, kus on 1,5 l kuuma vett. Kui soovid supist vähem energiat, võid juurviljad ilma eelneva praadimiseta keema panna. Keeda juurikad koos peekoni ja sibulaga pehmenemiseni. Eemalda tekkiv vaht. Vahepeal maitsesta sobiva koguse soola ja pipraga. Prae seeneviilud väheses võis pruuniks ning maitsesta soola ja meelepäraste kuivatatud ürtidega. Lisa seened supile enne serveerimist. Kui soovid tummisemat toitu, võid panna hulka vähese jaheda puljongiga segatud jahu. Punt värsket peterselli teeb supi üksnes paremaks.Retsept on mõeldud 4 sööjale.

KOMMENTAARID

LolPatroll 08.apr 2009 21:36
Super!:D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga