Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Peaaegu harira

Supid

Peaaegu harira

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
See Maroko rahvussupi eeskujul tehtud roog tõestab hästi, et kaneel pole ainult magustoidu jaoks. Eesti lammas sobitub vürtsidega üsna hästi ning kokku saab ühe tõsise ja eriti maitsva talvesupi. Abi on Põhja-Aafrika maitseainesegudest.
Retsept
portsjonile
1 kg Lambalihakuubikud
1 tl Vürtsköömneid
0.5 g Safran
2 tk Kaneelikoor(purustatud)
5 cm Ingver
1 tk Tšilli
50 g Või
1 tk Varsseller
2 tk Harilik sibul
2 purki Purustatud tomatid
3.5 l Puljong (või vesi)
1 dl Punane lääts
1 purk Kikerhernes (konserveeritud)
2 küünt Küüslauk
Sool
Sidrunimahl
1 punt Koriander
1 punt Petersellilehed
Aseta lambaliha koos või, maitseainete, hakitud selleri, tšilli ja sibulatega keedupotti. Sega madalal kuumusel ligi 5 minutit. Lisa siis tomatid ja hauta veel mõni aeg. Vala hulka puljong ja keeda, kuni liha on peaaegu pehme. Siis pane potti läätsed ja keeda liha lõpliku valmimiseni. Mõni aeg enne serveerimist lisa kikerherned ja timmi maitse parajalt hapukasvürtsikaks. Serveeri ohtra värske koriandri ja peterselliga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga