Uudiskiri Instagram Facebook
 
Supid

Pastinaagi-sellerisupp praetud seentega

Supid

Pastinaagi-sellerisupp praetud seentega

Anni Arro
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Sellel supil on sügise maitse. Kas teadsite, et kunagi ammu päästis
pastinaak Eesti näljasurmast? Kui maad tabas kartuliikaldus,
pidas pastinaak vastu.
Retsept
portsjonile
1.5 l köögiviljapuljong
2 tk Pastinaak
2 vart seller
2 tk hapukamad õunad
200 ml Vahukoor
1 tk sibul
2 sl või
SERVEERIMISEKS
200 g seened (sobivad ka šampinjonid)
1 tk sibul
või
tilli
sool, pipar
Prae hakitud sibul, pastinaak ja sellerivarred võis. Lisa puljong ja tükeldatud õunad ning keeda, kuni pastinaak on peaaegu pehme. Lisa vahukoor ja keeda veel 5–10 minutit, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Lase kõik sauseguriga sodiks ja aseta pott pliidile sooja tagasi. Niikaua prae sibul ja seened võis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.Serveeri kausitäis suppi praetud seente, maitserohelise ja paari tilga oliiviõliga. 

KOMMENTAARID

Hindaja 15.nov 2010 17:29
see on kõige parem supp, mida ma olen saanud! väga huvitavad maitsed koos.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga