Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalasupid

Tom kha lõhega

Kui soovid nii Tai-pärast toitu kui kala, siis see supp on mõlemat – ja väga maitsval moel. Teravad maitseelamused on garanteeritud, kui lisad supiportsjonile ka punaseid tšillirõngaid. Mahedama supi nautija võib tšillist lihtsalt loobuda.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 dl Pikateraline riis
1 l Vesi
1 tl Puljongipulber
250 ml Kreemjas kookospiim
200 g Värsked poolitatud šampinjonid
4 cm Ingverijupp (tükeldatud)
1 tk Kooritud ja tükeldatud sidrunheinavars
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Pruun suhkur
2 tl Aasia-pärane kalakaste
400 g Nahata lõhefilee
1 tk Hiina lehtkapsas (paksoi)
1 tk Tšillikaun (soovi korral)
Värske koriander
Värske basiilik
1. Lase riis väikeses potis külma veega keema ning jäta 15 minutiks hauduma.

2. Lase vesi supipotis keema, lahusta selles puljongipulber ning lisa kookospiim, seened, ingver, sidrunhein, laimimahl, pruun suhkur ja kalakaste.

3. Kui supp on keema tõusnud, keera kuumus madalamaks. Pane terve lõhefilee supi sisse ja hauta 10 minutit.

4. Seejärel tõsta kala taldrikule, eralda keskmise suurusega tükkideks ja tõsta kõrvale.

5. Lisa supile paksoi lehed ja varred ning hauta 1 minut, kuni varred on õrnalt krõmpsud.

6. Lisa keedetud riis ja keera kuumus täiesti maha. Lase supil 10 minutit kuumal pliidil tõmmata.

7. Jaga supp taldrikutesse. Tõsta keskele lõhetükid, tšillirõngad, rohelised ürdilehed ja söö kohe.

Märksõnad

khalõhegatom

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes