Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalasupid

Kesksuvine aedvilja-lõhesupp

Kalasupid

Kesksuvine aedvilja-lõhesupp

Siiri Kirikal Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hanna Odras
Sellel supil, mille peale enamik minu sõpru juba lapsepõlvest alates kõva häälega hädakisa valla laseb, on meie peres juba mitu põlve traditsioon. Supp saab värskest köögiviljast ülikiiresti valmis ja maitseb tänu sellele ka väga isuäratavalt, isegi veidike magusalt.
Retsept
portsjonile
1 l Piim
4 cm Porrujupp
2 tk Värske porgand
Või
1.5 l Vesi
1 tk Kaalikas
600 g Lõhe- või forellifilee kuubikutena
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud till
4 tk Värske kartul
200 g Värsked rohelised herned
1. Tükelda sibul või ribasta porrulauk ja hauta koos tükeldatud porgandiga poti põhjas või sees korraks läbi. Vala potti nii palju vett, et sibul-porgand oleksid kaetud, lase veidi keeda, seejärel lisa herned ja tükeldatud kaalikas, lase taas keema tõusta. Viimasena pane hulka tükeldatud kartul ning keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Vajadusel lisa keeva vett.

2. Kui aedviljad on valmis, vala juurde kuum piim, maitsesta soola ja pipraga, lisa kalakuubikud. Keera kohe kuumus kinni, kalatükid küpsevad järelkuumuses hetkega. Serveeri rohke hakitud tilliga.


Hea teada!

Kui soovid, jäta supist kala välja. 

KOMMENTAARID

Hanna 17.mai 2018 17:36
Tere, kui palju selles supis kaloreid võiks olla (ühele portsjonile)?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga