Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalasupid

Tomatisupp tursaga

Kalasupid

Tomatisupp tursaga

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Suvemagusad tomatid koos õrna lihaga tursaga, seltsiks küüslauk, basiilik ja sortsuke valget veini – kooslus, mis küünib oma lihtsuses ja maitsetäiuses gurmeemaailma kõrgusteni.
Retsept
400 g Tursafilee
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Hakitud tšillipipar
300 g Kirsstomatid
200 g Hästi küpsed tomatid
1 dl Valge vein
5 dl Köögivilja - või kalapuljong
Värske tüümian
Sool
Must pipar
Suhkur
Värske basiilik
Oliiviõli
1. Eemalda esmalt tomatitelt nahk. Selleks tee tomatitesse ristlõige ja aseta vili paarikümneks sekundiks keeva vee sisse. Tõsta välja, jahuta ja eemalda koor. Tükelda.

2. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja hauta küüslauku ning tšillipipart keskmisel kuumusel õli sees paar minutit. Lisa tükeldatud kooritud tomatid, poolitatud kirsstomatid ja tüümian. Lisa vein ja lase sel veidi aurustuda. Kalla peale puljong, lase keema tõusta ning keeda siis vaiksel tulel umbes 15 minutit.

3. Maitsesta suppi soola, pipra ja suhkruga. Lisa tükeldatud tursafilee ja kuumuta paar minutit, kuni kala on küps. Serveeri kohe. Lauale andes lisa värsket basiilikut ning paar keerdu musta pipart.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes