Uudiskiri Instagram Facebook
 
Püreesupid

Kõrvitsasupp

Püreesupid

Kõrvitsasupp

Pille Petersoo Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Väga sametine ja kergelt vürtsikas lihtne supp.

20-40 min

Retsept
1 kg Muskaat- või keegelkõrvits
2 spl Tai punane karripasta
400 g Kookospiim (paksem)
5 dl Vesi või kanapuljong
Sool
Must pipar
Hakitud värske koriander
1. Koori kõrvits, lõika 2 cm kuubikuteks. Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel. Lisa kõrvitsakuubikud ja karripasta ning kuumuta segades veel minut aega. Lisa kookospiim ja sega korralikult läbi. Lisa vesi või puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.

2. Püreesta supp kann- või saumikseriga, maitsesta soola-pipraga parajaks. Jaota kaussidesse, kaunista koriandriga ja  serveeri.
 


HEA TEADA!
Karripastad on erineva teravusega, sestap alguses lisa pastat pigem vähem, hiljem saab vunki juurde anda. Tummisema supi jaoks pane koos kõrvitsatükkidega potti ka sibulat, küüslauku või näiteks paar riivitud porgandit. Puljongiga saad maitsvama supi. Veganlikus roas kasuta köögiviljapuljongit.

Uued retseptid

Küpsetatud kevadrullid

Soojad suupisted
Küpsetatud kevadrullid