Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Kukeseenepirukas

Suupisted

Kukeseenepirukas

Toidutare Soome
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev lahtine seenepirukas
Retsept
portsjonile
TAINAS:
125 g margariini
4 dl jahu
½ dl vett
1 munakollane
soola
TÄIDIS:
½ liitrit
tervena keedetud kukeseeni
1 sl hakitud tilli
hapukoort
3 muna
riivjuustu
Valmistusviis
Tainas valmista kas sõtkudes või köögikombainiga.
Sega margariin ja jahu.
Vahusta munakollane vähese veega ning sega jahu-margariiniseguga.
Köögikombaini kasutamise korral pole vaja tainast mõttetult kloppida, muidu muutub see liiga tihkeks. Tainas tuleb valmistada kiiresti.
Hoia tainast pool tundi külmkapis, siis aja võitatud u 28 cm läbimõõduga pirukapannil laiali ning küpseta 225 kraadi juures u 10 minutit.
Puista soola ja pipraga maitsestatud kukeseened tainal ühtlaselt laiali, lisa hakitud tilli ning soovi korral riivjuustu.
Vahusta munad kohevaks vahuks, lisa hapukoor.
Saadud mass vala kukeseentele ja küpseta 225 kraadi juures u 20 minutit.
 

KOMMENTAARID

mazta rx8 29.juuli 2007 18:11
mikx
lepatriinu29 14.nov 2004 13:31
Taignasse võiks panna küpsetuspulbrit.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga