Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Kapsapirukas

Maitsev küpsetis
Retsept
portsjonile
TAINAS:
2,5 kl piima
25 g pärmi
200 g riivitud porgandit
100 g nisukliisid
400 g nisujahu
300 g odrajahu
50 g õli
soola
suhkrut
TÄIDIS:
1 kg peakapsast
3 spl õli
soola
majoraani
ebaküdoonia jahvatatud seemneid (võib kasutada kõrvitsa- või päevalille seemneid) 2 muna.
Valmistusviis
Pärm vedeldatakse käesoojas piimas.
Lisatakse kõik teised ained, viimasena õli.
Taigen sõtkutakse ja lastakse kerkida.
Kapsas lõigatakse ribadeks, hautatakse vähese õliga, maitsestatakse.
Jahtunult segatakse juurde muna.
Pool tainast kallatakse plaadile, mis kaetud küpsetuspaberiga.
Tainas silutakse märja käega ja kaetakse täidisega.
Nüüd asetatakse peale kätega silendatud ülejäänud taignatükikesed osade kaupa, kuni plaat korralikult kaetud.
Määrida võiks pealt ka munaga ja riputiseks seesamiseemneid.
Küpsetatakse 240 kraadi C juures u 30 min.

Märksõnad

annelykapsapirukas

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool