Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Rootsi tort

Suupisted

Rootsi tort

Pirukad 1995
PrindiSoovita sõbrale
Muna-singikattega lahtine pirukas.
Retsept
portsjonile
TAINAS:
250 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
100 g hanerasva või margariini
soola
pipart
riivitud muskaatpähklit
2 muna
KATE:
2-3 muna
paprikapulbrit
250 g suitsuliha, -sinki või -vorsti
1 dl hapukoort
2 sl kartulitärklist
köömneid
1 riivitud sibul
Valmistusviis
Jahust, küpsetuspulbrist, rasvainest, maitseainetest ja munadest segada tainas.
Tõsta tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ja ümberringi üsna kõrge tainaserv vormida.
Kate: munad hõõruda paprikaga lahti, lisada hapukoorega segatud tärklis ja singitükikesed, maitsestada riivitud sibula, köömnete ja vajaduse korral ka soolaga.
Kattesegu valada vormi taina peale ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus.

Märksõnad

tortrootsi

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga