Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Köögiviljapirukas

Suupisted

Köögiviljapirukas

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Vanaproua köögiviljapirukas. Sibula-tomati-shampinjoni-paprika-munasegu-
riivjuustu kattega pirukas. Valmista
Retsept
portsjonile
TÄIDIS:
1-2 sibulat (jämedalt hakitud)
2 tomatit (kuubikuteks tükeldatud)
100 g värskeid šampinjone (viiludeks lõigatud)
1/2 paprikat (ribadeks lõigatud)
TAIGEN:
100 g võid
1/2 dl kohupiima
1/2 dl kartulipüreepulbrit
2 sl vett
2 dl nisujahu
MUNASEGU:
3 muna
3 dl rõõska koort
3 dl riivjuustu
kaunistuseks musti oliive
Valmistusviis Sega pehme või ja muud taigna koostisosad kas käsitsi või köögikombainiga. Pane taigen väheseks ajaks külmkappi seisma. Suru või rulli taigen ümmarguseks leheks, nii et see parajasti katab madala pirukavormi põhja ja küljed. Pane taigen vormi pirukapõhjaks, torgi seda kahvliga ja küpseta umbes 10 minutit 200° juures ahjus. Laota täidise koostisosad loetletud järjekorras poolküpsele pirukapõhjale. Kalla munasegu peale. Pinnale riputa riivjuustu ja pirukaservale lao musti oliive. Küpseta veel umbes 40 minutit 175° kuumuses. 

Märksõnad

köögiviljapirukas

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga