Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Feta-köögiviljapirukas

Suupisted

Feta-köögiviljapirukas

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Hõrgu ja erksa maitsega eelroog, aga näiteks koos broilerisalatiga saab sellest ka toitva põhiroa.

Ahjus küpseb umbes 35 minutit + taina ja täidise valmistamine.

Retsept
portsjonile
PÕHI:
150 g võid või margariini
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kartulipüreepulbrit
1 dl riivjuustu
1/2 tl soola
3 sl vett
TÄIDIS:
2 suurt sibulat
1 kollane paprika
1 punane paprika
2 sl võid
1 pakk külmutatud juurviljasegu
1/2 sl punet
1/2 tl musta pipart
1/2 tl ürdisoola
1/2 pakki fetajuustu
2 dl rõõska koort
3 muna
Valmistusviis Pane kõik taignasse minevad kuivained kaussi ja sega ära. Näpi toasoe või jahusegusse, nii et saad ühtlase segu. Lisa vesi ja sõtku taigen ühtlaseks. Võta 28 cm läbimõõduga vorm, määri seest võiga ning suru taigen selle põhjale ja külgedele. Haki sibul ja paprika ning hauta võis pehmeks. Sega külmutatud juurviljasegu hautatud kuuma paprika ja sibulaga. Maitsesta segu ürdisoola, pune ja musta pipraga. Laota vormi pirukapõhjale. Murenda fetajuust ja puista köögiviljatäidisele. Sega munad rõõsa koorega ja kalla segu täidisele. Küpseta pirukat umbes 35 minutit 200° juures ahjus. 

KOMMENTAARID

jeke 08.märts 2006 17:39
Tõeliselt maitsev!Ainult mina sulatasin feta juustu koore sees ära.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga