Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Heeringavaht ahjukartuliketastel

Suupisted

Heeringavaht ahjukartuliketastel

Maire Suitsu, Lia Virkus 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Heeringavaht ahjukartuliketastel (20 tk).

20-40 min

Retsept
portsjonile
8 tk kartul
Õli
Aroomisool
3 tk Marineeritud kurk
300 g heeringafilee
1 tükike Porrulauk
2 tk keedetud muna
1 dl vahukoor
0.5 dl hapukoor
Petersell (kaunistuseks)
Vali välja 7-8 ühesuurust kartulit, pese koos koorega puhtaks ja lõika 1 cm paksusteks viiludeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud pannile, määri õliga ja raputa peale aroomisoola. Küpseta 225°C juures 20 minutit (kuni kartuliviilud on pehmed ja ilusat värvi) ning jäta jahtuma. Tükelda heeringafileed, porru ja keedetud munad köögikombainiga. Vahusta koor ja sega heeringa-munasegu hulka, pane külmkappi maitsestuma. Lao serveerimisalusele kartuliviilud ja tõsta igaühele marineeritud kurgi viil. Pritsi peale heeringavahtu ning kaunista petersellilehega.

KOMMENTAARID

maverik 07.juuni 2005 15:28
oi, see vöib olla maitsev... eriti aga nendele kes kodumaalt kaugel...
metus 28.jaan 2005 10:15
suurepärane
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga