Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Kalkunipirukad

Suupisted

Kalkunipirukad

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Kalkuni-puuviljatäidisega lehttainapirukad.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g lehttainas
4 sl praekapsas,marineeritud õunad või paradiisiõunad,kuivatatud ploomid või aprikoosid
250 g küpsetatud kalkuniliha
8 sl jõhvikad (jõhvikakeedis või -kaste)
1 tk muna
Tainas võtke sügavkülmikust veidi aega varem välja. Pange ahi 220°C juurde sooja. Luni tainas sulab ja ahi soojeneb, valmistage täidis. Kalkuniliha tükeldage väikesteks kuubikuteks või peenteks ribadeks. Õunad, ploomid või aprikoosid tükeldage peeneks. Tainas rullige jahusel laual 5 mm paksuseks. Lõigake ruudukujulisteks tükkideks. Asetage iga tainaruudu keskele lusikatäis praekapsast, õunu, ploome või aprikoose, jaotage peale kalkuniliha ning jõhvikakeedis. Tainaruutude servad niisutage veega, suruge nurgad keskele kokku, nii et moodustuks ümbrik. Pirukad pange küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintseldage pealt lahtisegatud munaga. Küpsetage 220°C juures umbes 30 minutit (sõltuvalt pirukate suurusest). Hästi sobib kalkunipirukate lisandiks värske salat, näiteks kõrvitsa-õunasalat. Kalkuniliha võib asendada käepärase täidiseainega: seapraelihaga, singiga, kanalihaga või kalaga.

Märksõnad

kalkunipirukad

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes