Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Peekoni-sibulapirukas

Suupisted

Peekoni-sibulapirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Vähese kalorsusega pärmitainas tasakaalustab rammusat peekonikatet.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
50 g pärm
3 dl piim
75 g või
1 tk muna
sool
8 dl jahu
8 tk *suur sibul
75 g või
1.5 dl nisujahu
6 tk muna
1 dl vahukoor
2 dl hapukoor
250 g peekon
Taina jaoks sega pärm ja leige piim. Lisa sulatatud või, sool, jahu ja muna. Sega tainaks ning lase kerkida. Täidise jaoks hauta rõgnasteks lõigatud sibulaid nõrgal kuumusel võis, kuni sibul muutub klaasjaks. Klopi munad kergelt lahti. Lisa jahu, koor ja maitseained. Sega hulka hautatud sibulad. Rulli tainas õhukeseks. Pane võitatud 28 cm läbimõõduga ümmargusse või suuremasse neljakandilisse vormi. Kalla täidis tainale. Lõika peekon väikesteks tükkideks ja puista täidisele. Küpseta ahjus 200°C juures 50 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga