Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Welsh rarebit

Keskajast pärinev Briti saarte populaarne õllesuupiste, mille keldikeelne nimi on caws pobi.
Retsept
portsjonile
0.625 g Chesire või Emmentajuust
12.5 g või
0.625 dl hele õlu
0.25 tl sinep
pipar
0.25 sl Worcestershire kaste
Cayenne'i pipar
2 viilu röstsai
Paprika (jahvatatud)
Ava õllepudel juba hommikul, et gaas haihtuks. Rösti saiaviilud mõlemalt poolt, lao üksteise kõrvale fooliumiga kaetud ahjuplaadile, hoia lahtise uksega kuumas praeahjus. Sulata või väikeses paksupõhjalises anumas väga madalal kuumusel. Lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud juust ning lase segades aeglaselt sulada. Sega maitseained vähese õllega ning kalla segades sulanud juustu juurde. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades ülejäänud õlu ning kuumuta segades, kuni segu on täiesti ühtlane, ära mingil juhul lase keema tõusta! Jaga segu kuumadele röstisaiadele ja riputa peale veidi jahvatatud paprikat. Kaunista rohelise salati ja tomatisektoritega ja serveeri otsekohe õlle juurde suupisteks.  

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes