Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Friteeritud kalmaarirõngad

Suupisted

Friteeritud kalmaarirõngad

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Lihtsalt valmistatav eksootiline suupiste, mis sobib hästi klaasi veini kõrvale.
Retsept
portsjonile
1 kg (külmutatud) Kalmaar
TAINAS
2 dl Jahu
3 tk Muna
1 dl vesi
4 tl sidruni- või laimimahl
Sidrunipipar
0.5 kuni 1 l friteerimiseks õli
serveerimiseks magusterav tšillikaste (santa maria)
Klopi tainaained kausis kokku. Lõika kalmaarid õhukesteks rõngasteks. Kuumuta potis õli, kasta rõngad pika kahvliga tainasse ning lase liigsel tainal tagasi valguda. Pane korraga potti 3-4 kalmaarirõngast, mitte enam. Keeda rõngaid kuumas õlis, kuni tainakate on pruunistunud ( 30-40 sekundit ). Tõsta küpsenud rõngad kõigepealt köögipaberile nõrguma ja siis mõne hetke pärast serveerimisvaagnale. Paku juurde magusteravat tšillikastet. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

mariseke 17 11.juuli 2010 21:43
kust kalmaari osta?
maverik 07.dets 2008 16:46
minu ämm teeb seda jöuludel, peale seda kui köik road on juba söödud nn.järelnäks
mercadona 13.apr 2008 03:04
Chilikastet pole vaja. Juurde paku ainult suuri sidruni löikusid. Tihti süüakse juurde ka pommes frites.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga