Uudiskiri Instagram Facebook
 
Suupisted

Vürtsikad kartulikoored

Suupisted

Vürtsikad kartulikoored

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Kehvasti kooritud koored saavad maitsvaks näksiks, kui nendega hästi ümber käia.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4-5 kartuli koored
3 lonksu Oliiviõli
0.5 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl juustuköömned
1 sl harissa või adzika
1 kimp Aed-piparrohi
röstitud sibulahelbed (soovi korral)
2 küünt Küüslauk
SALAT
1 tk õun
0.5 tk Kurk
3 sl Hapukoor
Aed-piparrohtu
1 sl Sidrunimahl
Paksud koored on tulemuseks siis, kui minu ustav sõber kartulikoorija on kadunud sahtlisügavusse ja pean koorima kartulit tavalise noaga. Olen lootusetult rikutud. Ent ka sellised kehvasti kooritud koored saavad maitsvaks näksiks, kui nendega hästi ümber käia.Koori põhjalikult pestud kartulid. Kuivata koored puhta käterätiku vahel neid kergelt vajutades. Vala ahjuvormi ning puista üle kõigi maitsestajatega. Sega läbi ja pane ahju pooleks tunniks või seniks, kuni need on krõbedad.Igas mõttes tuliste kartulikoorte kõrvale serveeri värskest kurgist, magusast õunast ja hapukoorest segatud salatit. Maitseks rebi salatile aedpiparrohtu ja pigista sidrunit. 

KOMMENTAARID

Atsinna 30.sept 2008 09:50
Nüüd võiks selle retsepti ettepoole nihutada, on sügis ja paras aeg kartulikoori süüa.
Atsinna 03.apr 2008 10:43
Kahtlemata head snäksid, kuid mitte praegusel aastaajal, mil tuleks paksult kooritud koored ära visata, sest kevad-talvisel ajal koguneb mürgiseid aineid kooresse ja koore alla. Praegune kartulikoor on võrdne päevitunud kartuliga, mida ei tohi samuti süüa.Aga sügisel- hea võimalus neid proovida.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes