Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Pastinaagitsipsid

Külmad suupisted

Pastinaagitsipsid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbe suupiste näksimiseks maitseka basiilikudipiga. Tsipside krõbedus kaob jahtudes, kuid kui panna need 8–10 minutiks 200-kraadisesse ahju, saab need uuesti krõbedaks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Pastinaak
TAINAS
1.5 dl Nisujahu
1 dl Maisitärklis
3 dl Vesi (külm)
Sool
0.5 l Õli (küpsetamiseks)
DIPIKASTE
1 dl Hapukoor
2 tl Sinep
1 dl Õli
0.5 dl Basiilik (värske,hakitud)
2 spl Sidrunimahl
0.5 tk Küüslauk
Sool
Must pipar
Mõõda hapukoor ja sinep kaussi, klopi ühtlaseks. Nirista hulka õli, kloppimist jätkates. Maitsesta hakitud basiiliku, sidrunimahla, küüslaugu, soola ja pipraga. Pane kaste tsipside valmistamise ajaks külmkappi. Koori pastinaagid ja lõika võimalikult õhukesteks viiludeks. Sega kokku tainaained. Vala pastinaagiviilud tainasse ja sega hästi läbi. Kuumuta õli paksupõhjalises nõus. Küpseta pastinaagiviile, mõned korraga, helepruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kuumalt kastmega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes