Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Leivakrõpsud kaalikahummusega

Külmad suupisted

Leivakrõpsud kaalikahummusega

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

40-60 min

Retsept
portsjonile
200 g Kaalikas
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Õli
1 spl Tahiini ehk seesamipasta
Sool
Must pipar
Paprikapulber
Hakitud petersell
1 tk Seisnud viilutamata leib
1. Koori ja tükelda kaalikas, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning nirista peale pisut õli. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kaalikatükid on pehmed.

2. Vala jahtunult köögikombaini koos kooritud küüslauguküüne, kikerherneste, tahiini ja sidrunimahlaga. Püreesta ja lisa samal ajal õli. Vajadusel lisa natuke vett. Maitsesta ja puista soovi korral peale hakitud peterselli ja paprikapulbrit.

3. Lõika leivast terava noaga võimalikult õhukesed viilud. Jaga leivaviilud ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160–170kraadises ahjus 15–20 minutit või kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Paku leiba koos kaalikahummusega.

HEA TEADA!
Sarnast hummust võid valmistada ka kappi jäänud porgandist või peedist. Kui leib on liiga pehme, aseta see pooleks tunniks sügavkülma.

KOMMENTAARID

Heli 28.mai 2018 14:24
Retsepti nimekirjas puuduvad kikerherned. Palju neid peaks lisama?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes